- داروهای ضد قارچ خوراکی
اولویت انتخاب درمان معمولا داروهای خوراکی هستند؛ زیرا درمان سریع تری نسبت به داروهای موضعی دارند. داروهایی نظیر گریزئوفولوین، داروهای مختلف در گروه آزول، ایتراکونازول، فلوکونازول، آلباکونازول، پوزاکونازول، راووکونازول و تربینافین برای درمان موثر است. داروهای ضد قارچ را معمولا باید به مدت ۶ الی ۱۲ هفته مصرف نمود و تا زمانی که ناخن به طور کامل رشد نکند، نتیجه نهایی درمان قابل مشاهده نیست. در برخی از مواقع ممکن است که طول درمان تا ۴ ماه نیز ادامه پیدا کند. یکی از عوارض جانبی داروهای ضد قارچ، آسیب رساندن به کبد است. از این رو پزشکان معمولا استفاده از این داروها را برای افراد مبتلا به بیماری کبدی و یا نارسایی قلب توصیه نمی کنند.
- لاک ناخن دارویی ضد قارچ
یکی دیگر از روش های درمان قارچ ناخن، استفاده از داروهای موضعی است. لاک ناخن ضد قارچ که به نام سیکلوپیروکس نیز شناخته می شود برای درمان مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو خاصیت ضد باکتری و ضد التهابی دارد که می بایست روزی یک بار بر روی ناخن های دارای قارچ و پوست اطراف آن زده شود. بهترین زمان برای استفاده از این دارو در هنگام خواب است. این کار می بایست تا ۷ روز انجام داده شود و پس از طی این مدت، محل آن با الکل تمیز شود و مجددا درمان آغاز شود. طول مدت درمان به این روش می تواند تقریبا یک سال به طول بیانجامد.
- کرم ناخن دارویی ضد قارچ
کرم های ناخن از دیگر روش های درمان قارچ ناخن به حساب می آیند. برای این منظور این کرم بر روی ناخن های آلوده زده می شود. هرچه سطح ناخن نازک تر باشد می تواند اثرگذاری بیشتری داشته باشد. بنابراین ممکن است که پزشک سطح ناخن شما را به وسیله سوهان نازک کند تا مواد به بخش های زیرین برسد. پیش از نازک کردن ناخن های ضخیم برای نرم کردن و آماده سازی آنها ابتدا از کرم حاوی اوره استفاده می شود. علاوه بر آن در موارد خاص ممکن است که پزشک برای اثرگذاری بیشتر دارو، پیشنهاد برداشتن ناخن را بدهد تا دارو به صورت مستقیم بر روی موضع مورد نظر مالیده شود.
- لیزر درمانی
یکی دیگر از روش های درمان قارچ ناخن، لیزر درمانی است که تقریبا بدون درد و نیاز به بیهوشی انجام می شود. برای این منظور نور لیزر را بر روی محل دارای قارچ نگاه می دارند. حرارت ایجاد شده از لیزر آزار دهنده نیست و تنها موجب از بین رفتن قارچ های ناخن می شود. اگر ناخن ها ضخیم شده باشد پزشک ابتدا ناخن ها را نازک می نماید و سپس لیرز درمانی را انجام می دهد. در این روش تمامی ناخن ها به صورت جداگانه لیزر می شوند.
دیدگاه خود را بنویسید